A continuació vos deixam un resum de quins són els valors educatius que es defineixen com a centre. Aquesta informació pot ampliar-se si consultau el nostre Projecte Educatiu.
- IDENTITAT CULTURAL I LINGÜÍSTICA (COMISSIÓ LINGÜÍSTICA)
L’escola és un important transmissor dels valors culturals del nostre entorn. Pretenem donar-los a conèixer i despertar en l’alumnat el seu respecte i la seva estima. La llengua catalana serà la llengua vehicular i d’aprenentatge, tot respectant i acceptant la diversitat cultural i les llengües de l’alumnat i de les famílies que conviuen en el nostre centre. La llengua pròpia de cada infant la consideram com un factor més de diversitat i, per tant, esdevé un factor de respecte i riquesa cultural. L’objectiu és prioritzar l’ús del català a fi que els/les nostres alumnes puguin assolir la igualtat en totes les capacitats i destreses lingüístiques amb les dues llengües oficials quan acabin l’etapa d’Educació Primària. Tal com està establert al nostre projecte lingüístic, les informacions i circulars per a les famílies i la documentació oficial del centre es redacta en llengua catalana
La llengua anglesa s’introdueix a partir de 4t d’Educació Infantil com a tercera llengua.
El tractament concret de cada llengua s’especifica en el Projecte lingüístic del centre.
- ACONFESSIONALITAT
La nostra escola es manifesta aconfessional i respectuosa amb totes les creences segons atorga la llei que contempla el dret dels pares/mares d’escollir per als seus fills l’ensenyament de les matèries de religió o activitats alternatives. Així i tot es mantindrà la celebració de les festes tradicionals (contemplades a la PGA) que malgrat tenguin un origen religiós, formen part de la nostra cultura. Aquestes festes se celebraran sense excloure’n cap contingut fonamental.
Igualment es manifesta sense cap tendència ideològica o política determinada, mostrant una actitud tolerant que fomenti els valors per a una bona convivència dins de la societat que ens envolta.
- CONVIVÈNCIA I COEDUCACIÓ (COMISSIÓ BENESTAR)
Un clima relacional positiu contribueix al bon funcionament de qualsevol grup humà, més encara, quan les persones que la formen aprenen i treballen juntes. La millora dels canals de relació i la superació pacífica dels conflictes promouen un impacte social a curt i llarg termini. Per aquest motiu, a la nostra escola un dels eixos fonamentals i més importants és la convivència i la resolució positiva de conflictes.
També practicam una educació per a la igualtat, sense discriminació per raó de sexe. L’educació sexual ha de conduir cap al respecte a la pròpia persona i, així, portar a la integració natural de la realitat social constituïda per homes i dones, valorant l’enriquiment de la complementarietat. Per aquest motiu, l’escola fomentarà qualsevol tipus d’activitat, tant lúdica com acadèmica, per a la igualtat d’ambdós sexes. En l’elaboració de material curricular s’han de suprimir els estereotips discriminatoris, així com en el llenguatge utilitzat, tant oral com escrit i en les activitats que es puguin dur a terme dins l’aula com fora d’ella.
Al centre hi haurà una persona coordinadora de la convivència i una agent de coeducació per vetllar que tot això es produeixi. També hi haurà un representant de famílies al Consell Escolar.
Al centre treballam per aconseguir la igualtat i l’absolut desenvolupament tant intel·lectual com físic, dels nins i de les nines, per això sempre rebutgem qualsevol discriminació per raó de sexe, religió, situació econòmica, característiques individuals… evitant els estereotips, el llenguatge i les conductes sexistes. Entenem la coeducació com un procés intencionat d’intervenció a través del qual es potencia el desenvolupament tant de les nines com dels nins, partint de la realitat dels dos sexes diferents cap a un desenvolupament personal i una construcció social.
- EL PLURALISME I ELS VALORS DEMOCRÀTICS
La nostra escola és pluralista en la mesura que no s’exclou ningú a causa de la seva procedència, religió, ideologia o nivell econòmic. I també, perquè ha de capacitar l’alumnat sense imposicions ni adoctrinaments, per viure en una societat de la qual forma part l’escola, que és plural, i on cal respectar els altres.
És democràtica, considerant que l’escola ha de transmetre a l’alumnat els valors bàsics d’una societat democràtica, el respecte envers dels altres i d’un mateix, el sentit de la llibertat lligat al de la responsabilitat, la solidaritat, el gust per la feina ben feta, i convidar l’alumnat a participar en la millora d’aquesta societat activament.
Sempre es triarà la línia del diàleg i la no violència per resoldre els possibles problemes i conflictes que puguin sorgir entre els diferesnts membres de la comunitat educativa: alumnat, famílies i docents.
- LA GESTIÓ INSTITUCIONAL
A la nostra escola potenciam un règim participatiu en la gestió de l’escola en què pares, mares, mestres, alumnes, personal no docent i membres de l’Ajuntament hi intervinguin d’acord amb allò que els permet la legislació actual.
Respecte a les famílies, es pretén fomentar la seva participació en la vida diària del centre participant en les diferents activitats que es facin al centre mantenint un contacte continu i estret amb l’AMIPA.
- SALUT I MEDI AMBIENT (Comissió de benestar i salut)
En els darrers temps s’ha fet ben palesa la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables que respectin el medi ambient. Des del nostre centre volem ser facilitadors i impulsors d’unes pautes que ajudin a desenvolupar aquests dos camps.
En el nostre centre fomentam la política de les 4R i l’ús de les zones exteriors com a espai educatiu amb materials d’origen natural i neutres.
Fomentam l’activitat física com a font de salut i plaer tenint en compte els beneficis que suposa. També donam molta importància a l’alimentació saludable i en aquest sentit hi haurà un coordinador de salut el qual vetllarà per realitzar activitats que impliquin educar els hàbits saludables de l’alumnat.
Ens voleu conèixer millor? Vos convidam a que visualitzeu el següent vídeo: