BENVINGUTS

El CEIP Es Vivero es troba ubicat a la perifèria de la ciutat de Palma, concretament, a la barriada que li dóna nom. És un centre d’una línia que atén a una mitjana de 190 alumnes.

És un centre públic d’Educació Infantil i Primària depenent de la Conselleria d’Educació, cultura i universitats. L’horari lectiu del centre és de jornada continuada en torn de matí. A més, s’oferten els serveis d’escoleta matinera (7:30h a 9h), el servei de menjador (14h a 15:30h) i el servei d’activitats extraescolars (15:30h a 16:30h).

El nostre centre es troba situat a la barriada d’Es Viver la qual ha crescut molt en els darrers anys, d’estar envoltada per zones rurals ha passat a estar-ho per petites barriades perifèriques.

Culturalment, la infraestructura és múltiple i diversificada. Està formada per: centre cultural, centre de salut, centre de 3ª edat, associació de veïns del Rafal-Vivero Es Molins, club de bàsquet Hispània, club de futbol Sant Pere, club d’esplai, Taula d’infants i joves, centre Jovent i centre de serveis socials. El centre té una bona comunicació amb el nucli de la ciutat amb dues línies d’autobús.

 

Actualment el CEIP Es Vivero es troba situat a la zona C d’escolarització de Palma, caracteritzada per tenir unes ratios d’alumnes molt elevades. Destacar que a la barriada, podem trobar en un radi inferior als 500 metres, 4 centres educatius més que ofereixen estudis  concertats, fet que resulta determinant quant al perfil d’alumnat que s’escolaritza al nostre centre, el qual pertanyen majoritàriament a un entorn socioeconòmic mitjà-baix.

Els alumnes una vegada acabada l’etapa d’educació primària (EP)  poden accedir a realitzar l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a l’IES Juníper Serra i l’IES Son Rullan, instituts públics als quals ens trobam adscrits conjuntament amb el CEIP Verge de Lluc, CEIP Son Rullan i CEIP Miquel Porcel, CEIP Sa Indioteria i CEIP Rafal Nou.

 

La majoria de les les famílies són de classe treballadora i es caracteritzen per tenir una procedència, nivell cultural i unes necessitats molt diverses. El nombre d’alumnat fill/a de pare/mare immigrant, és elevat; i també, el de famílies pertanyents a minories ètniques. El percentatge d’alumnat estrangers és actualment d’un 13%, dada poc significativa, ja que molts dels alumnes fills/es de pare/mare estranger/a han nascut ja a les Illes Balears. Aquests fets condicionen l'aprenentatge de l’alumnat des de moltes vessants: l’accés a l’experiència i la cultura, a la llengua catalana, als recursos bàsics de benestar… Per aquest fet, al nostre centre comptam amb un nombre molt elevat d’infants NESE associats a les NEE, la incorporació tardana al sistema educatiu, o les condicions personals de l’alumnat. 

 

Per aquest motiu, al final del curs 2021-2022, el centre va rebre la nomenclatura de “Centre d’Atenció Preferent”, la qual cosa ens ha de fer posar la mirada en la necessitat que tenim com escola d’oferir un entorn de seguretat i benestar al nostre alumnat, on l’aprenentatge ha de ser l’eix principal cap on s’enfoca tot. L’escola ha d’esdevenir una oportunitat en sí mateixa.

error: Content is protected !!
Aneu a la barra d'eines